Perinteisesti olen tehnyt piparkakkutalon joka vuosi, mutta tämän vuotiseen olen erityisen tyytyväinen! Suoran ja yksinkertaisen talon tekeminen osottautuikin olevan vähemmän haasteellista kuin täysin käyrän tekeminen. Rakastan talon hullunkurisuutta ja mahdottomia savupiippuja!
Tässä myös aivan mahtava piparkakkuohje:
1,5dl siirappia
1,5dl maitoa
2,5dl sokeria
1rkl soodaa
100g voita
2tl neilikkaa
2tl kanelia
Ripaus kaardemummaa
8dl jauhoja
- Kiehauta siirappi, maito ja sokeri. Ota pois liedeltä ja lisää sooda, voi ja mausteet. Anna jäähtyä.
- Sekoita jauhot mukaan.
- Anna levätä ilmatiiviisti yön yli (minimi 2h)
-Uuni 200'C ja paista 6-7min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti