18. elokuuta 2013

Rasian pika päällystys

 Siivotessa nurkista löytyy erilaisia muovi- ja pahvirasioita, joilla ei oikeastaan tee enää mitään. Ehjä, mutta tyhjä suklaarasia lentää helposti roskakorin ruuaksi. Tässä kuitenkin taas yksi askartelu/sisustus/uusiokäyttö-vinkki. Kangas päällysteinen suklaarasia voi olla oiva säilytysrasia tai lahjapaketti, kenties rasia saa vaikka sisälleen itse tehtyjä herkkuja.

Tarvikkeet:
Rasia (esimerkissä kaksiosainen, keskeltä aukeava)
Liimaa
Kangasta
Pitsikangasta tai Vanhaa pitsiverhoa
Reunapitsiä
 
Päällystäminen ei itsessään ole uusi keksintö alkuunkaan, mutta tässä yksi tapa käyttää sitä hyväksi ehjän tavaran hukkaanmenon ehkäisemiseen.
 
 
 

1. Valitse sopiva kangastilkku ja varmista, että se riittää rasian molempien puolten päällystämiseen. Pursota liimaa kannen ulkoreunoille ja muullekin pinnalle.
 
 
 


 2. Paina kangas kannen päälle ja leikkaa ylimääräiset reunat pois.

3. Tee sama pohjalle. Tämän rasian pohjakappaleen reuna jää kannen reunan sisään, jotenka jo kappaleet menevät sisäkkäin, älä vuoraa reunan alle jäävää osaa, jotta rasian saa kiinni.
4. Kannen alle jäävä reuna näkyy tässä paremmin. Kangas oli hankala leikata reunan mukaisesti, joten siitä johtuen on helppo siistiä reuna pitsillä. Vaikkei ongelmaa olisikaan, pitsi on mielestäni kaunis lisä. =}









5. Liimaa kannen koristeeksi pitsikuvio. Voit halutessasi vielä lisätä vaikka rusetin tai muun koristuksen pitsin päälle.


Yksinkertainen tapa luoda vanhalle roskalle uusi elämä. Toinen vaihtoehto on kuitenkin heittää vanha pois ja viikonpäästä ostaa kaupasta uusi koriste rasia... Suosittelen kuitenkin antamaan vanhalle uuden mahdollisuuden. =}

1 kommentti: