20. joulukuuta 2013

Baletti pupu

 Tänään väsäsin tällaisen pupuliinin ^.^
Sillä on iso valkoinen röyhelöhame ja villalankarusetti korvassa. Kauhistus kun joulu tulee äkkiä! Juuri kun tuntuu, että pääsi valmistautumisessa kunnolla vauhtiin.

Teko-ohje:
Raajat: ota neljä numeron 5 puikkoa ja paksuhkoa lankaa. Luo kolmelle puikolle yhteensä 9:sän silmukkaa ja neulo sileää pyörreneulosta 8-9cm ja päättele. Toista 4 kertaa.
Vartalo: Luo 6 silmukkaa ja neulo kahdella puikolla sileää neulosta. Neuleen pituudeksi tulee työn kuusinkertainen leveys. Päättele ja poimi neuloksen pitkältä sivulta 6 silmukkaa puikolle ja neulo neliö. Toista toisellakin pitkällä sivulla.
Pää: Luo 6 silmukkaa ja neulo kahdella puikolla sileää neulosta. Neuleen pituudeksi tulee työn nelinkertainen leveys. Päättele ja poimi neuloksen pitkältä sivulta 6 silmukkaa puikolle ja neulo kunnes neulos on kaksinkertaisesti leveytensä pituinen. Toista toisellakin pitkällä sivulla.
Korvat: Luo neljä silmukkaa ja neulo ensimmäiset 9 kerrosta sileää neulosta. Seuraavalla kerroksella lisää oikeaan laitaan 2 silmukkaa ja poista vasemmasta 1. Neulo 1 välikerros. Sitten lisää oikealle 1s ja poista vasemmalta 1s. Neulo välikerros. Lisää oikealle 2s ja poista vasemmasta laidasta 1s. Välikerros. Lisää oikealle 2s ja poista vasemmalta 1s. Tee välikerros ja seuraavalla poista molemmista laidoista 1s. Välikerros. Poista taas molemmista laidoista 1s. Päättele. Toista äskeinen toisessa korvassa.
 
Muodosta päästä pallo ja vartalosta pitkulainen pallo. Neulaa käsistä ja jaloista toiset päät umpeen ja täytä ne. Täytä myös pää ja vartalo. Yhdistä osat, kiinnitä napit, tikkaa suu, lisää korvasomiste ja tee pitsistä hamonen. VALMIS =D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti