3. maaliskuuta 2015

Hullun hatuntekijän paluu


  2012 lokakuussa julkaisin Hassu Hatuntekijä kirjoituksen, jossa oli violetti silinterihattu. Jo siitä lähtien on ollut haaveissani tehdä pahvisilinteristä oikea hattu ja vihdoin se oli osittain mahdollista.
Valitsin koulussa kurssin, jolla pystyi tekemään näytöspäähineitä ja päätin purkaa vanhan hattuni kaavoiksi ja tehdä uuden hatun samaan malliin. Sisälleen hattu sai liimatukihuopaa ja erilaisia kovikkeita rautalangasta lähtien. 
Päätin saman tien tehdä koko päällisen uudestaan paksummasta materiaalista ja lopulta koristeetkin menivät uusiksi

Kaikki mitä vanhasta hatusta jäi jäljelle, oli oikeastaan malli ja ajatus isosta rusetista. Tosin tuskin olisin unissanikaan osannut kuvitella noin kolme vuotta sitten, millaisen hatun tulisin vielä saamaan. ^~^


 Kenkien taival


Aiemmin laitoin Näytös tuloillaan kirjoituksessa kuvan kengistä, joiden oli tarkoitus tulla muotinäytökseen. Toisin kuitenkin kävi, sillä mallillani sattuikin olemaan numeroa isompi jalka ja pienissä kengissä tuskailu ei olisi toiminut. 

Lopulta päädyin sunnuntai-iltana kiertelemään kirpputoreja etsien koon 42 kenkiä. Onnistui löytämään tasan yhdet kengät ja päätin, että niistä tulosi vallan mainiosti romanttiset pitsikengät. Haaveissani olisivat olleet korkokengät, mutta olen oikeastaan onnellinen, etten löytänyt niitä, sillä nyt kengät ovat sopivasti huvittavat. Ajatus miestenkengän mallista ja naisellisista elementeistä on jotenkin mukavasti ristiriitainen. =}

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti