13. joulukuuta 2015

11. Synttärit

Tänään juhlin siis syntymäpäiviäni ja halusin valmistaa kakun, jota kaikki vieraat pystyisivät syömään. 


Gluteiiniton ja kananmunaton kakku

Tarvikkeet:

3,5 dl Gluteiinittomia jauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
100g juoksevaa margariinia + vuoan voiteluun
1 dl banaanisosetta
2 dl mansikkamehua + kostutus

Täyte:
1,5 dl mansikkahilloa
2kpl banaani

Kuorrutus:
2dl Laktoositon kermavaahto

Sekoita kuivat aineet ja lisää muut ainekset sekoittaen mukaan. Jos taikina näyttää löysältä, lisää 2-2,5dl enemmän jauhoja. Voitele vuoka (n. 1,8) ja paista uunin alatasolla n. 40 min.
Anna jäähtyä ja kostuta ja lisää täytteet väliin. Lopuksi koristele kermavaahdolla ja esim. lakritsikastikkeella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti