25. elokuuta 2012

Pikku tilkut

Pikku tilkut

Kun uusi vaatekappale on valmis ja lattia on täynä tilkkuja ja pieniä erikoisen muotoisia kangas palasia, jotka ovat liian pitkujaisia tai repaleisia. Mitä niistä oikein saisi aikaan? V: Vaikka ja mitä! 




Pannunaluset

Jos käyttää kierrätysmateriaalia esim. vanhoja vaatteita on niissä usein kovia saumoja, joista parhaat löytyvät farkuista. Sauman saksilla leikkaaminenkin on välillä haastavaa, joten kierrätyskeinot ovat hieman ahtaammalla kuin normitilkuissa. Yhtteen punomalla, niistä voi kuitenkin saada aikaiseksi vaikka pannunalusen, joka ei varmasti päästä kattilanpohjaa luomaan pöydästäsi uusvintakea! Osittain jo siitäkin syystä, että pannunalusen paksuun on lähemmäs 2.5cm.

Maskotit 

Entäs ne aivan pienimmät tilkut. Niistä on kiva keksiä jotain luovaa, ehkä jonkin palasen muodosta tulee mieleen vaikka pupu tai käärme. Kaksiulotteisen kuvion leikkaamalla ja täyttämällä saat aikaan mukavia maskotteja. Täytteenåä voit käyttää vaikka kyseisen kankaan silppua, joten aivan pienenkin silpun uudelleenkäyttö mahdollistuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti