30. elokuuta 2014

Pitsilaukku


Tässä tekemäni pitsilaukku. Laukku on tehty kierrätyksenä hajonneen vanhan laukun osista ja kaikenlaisesta pikkulisästä.

Laukku on suloinen yhdistelmä nahkaa ja valkoista röyhelöpitsiä sekä nappikoristuksia. Laukun sulkeva nappi on vanha ja ajan patinoima takinnappi, joka tuo laukkuun mukavaa rosoisuutta.

Laukussa oleva koriste ruusuke on osittain vanhaa laukkua ja osittain pitsiä. Keskellä ruusuketta komeilee ruutunappi, jonka keskellä on pieni leijonan pää.

Jälleen syntyi vanhasta uutta ja pikku käsilaukusta tuli hyvin soma pikkuesineiden säilytyspaikka =3

Ajan taju

On vaikeaa käsittää aikaa ennen omaa olemassaoloaan ja monia asioita pitää itsestäänselvyytenä. Jos ajattelee vaikkapa housuja, ne tuntuvat enemmän kuin normaalilta naisen asusteelta, mutta ei tarvitse mennä paljoakaan taaksepäin historian kirjoissa kun tajuaa, kuinka uusi asia sekin on isolla mittakaavalla katsoen. Sain tänään tietää asia joka kuulosti korvaani kovin hassulta. Hääpuku, joka mielessäni on aina valkoinen ei ole ollutkaan sitä iät ja ajat, vaan valkoinen väri tuli yleiseksi hääpuvunväriksi vasta 1900-luvulla. Omaan olemassaoloon verraten luku vaikuttaa esihistorialliselta, mutta tarkemmin ajatellen aika on kovin lyhyt. Jos ajattelee omaa ikäänsä ja yrittää katsoa syntymästään sata vuotta taaksepäin, voivat asiat vaikuttaa todella etäisiltä, vaikka itse aika on maailman historiassa murto-osa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti