7. heinäkuuta 2013

Aarteenetsintä

 Toiselle turha on toiselle aarre ja kirpputori on aarresaari. Eilen minua onnesti oikein kunnolla, sillä löysin mahtavan aarteen. Arkun siasta kyseessä oli kuitenkin muovipussi ja kullansiasta jotain mahtavaa. Hillitön määrä käsityötarvikkeita!! Pussi oli niitattu kiinni ja sisältöä ei nähnyt kunnolla, joten emmin vielä jonkin aikaa vaikka pussi maksoi vitosen. Kyseessä oli kuitenkin epäilemättä aarrearkku, sillä kaikesta pussin sisällöstä jo kolmen virkkuukoukun arvo ylitti sen, jonka maksoin pussista. Kankaita, kaavoja, ristipistolankoja, kaavasilkkipaperia, koristenauhoja, kanttinauhaa jne.


Kirpputori on ihmeellinen paikka täynnä aarteita, jotka eivät ehkä ole olleet kaikille niin tärkeitä. Yleensä metsästän nappeja, sillä napit ovat yllättävän arvokkaita ja moni saattaa heittää vaatteita pois ajattelematta sitä. Jotkut kuitenkin irrottavat napit vaatteista ja myyvät ne jossain pussissa parilla kymmenellä sentillä.
Tällä toisella pienemmällä aarrearkulla oli hintaa juuri ne pari kymmentä senttiä ja jo ylävasemmalta kolmas nappi on arvoltaan lähempänä kahta euroa.

Neuvo
Jos ostat kirpputorilta jotain muovipussissa, avaa se sanomalehden päällä jos mahdollista parvekkeella tai kuistilla. Vaikka pussi näyttäisi ulkoa hyvältä, voi sisältä löytyä ikäviäkin yllätyksiä. Kankaat ja muut sellaiset kannattaa pestä tai ainakin pöllyttää ulkona mahdollisimman pian, koska et voi tietää missä ja kuinka kauan ne ovat seisseet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti