8. marraskuuta 2015

Saksa III

5. Päivä
Haribo
Tänään lähdettiin ensiksi oppilasryhmän kanssa junalla liikkeelle. Käytiin Haribon myymälässä ja suunnattiin matka kohti historian museota. Päästiin käymään läpi Saksan historiallisia vaiheita ja tutustumaan aiheeseen englanninkielisen oppaan johdolla. Aihe oli erittäin kiinnostava, mutta selostus oli 90 minuuttia pitkä ja lopussa alkoi pakostikin väsyttää. Kierroksen jälkeen söimme ja lähdimme kohti kotia... tai siis niin oli tarkoitus. Olimme nimittäin sen verran väsyneitä, että menimme vahingossa väärään suuntaan XD Saatiin kyllä suunta korjattua, mutta aika pitkään olimme hieman ulapalla siitä onko suunta vieläkään oikea. Illalla tutkittiin myös hieman paikallista clubi kulttuuria.



6. Päivä
Tänään muutettiin isäntäperheisiin ja jännitti kyllä hiukan. Perhe jossa olen, on aivan tajuttoman mukava ja ihana ja kaikki ovat todella ystävällisiä ^.^ Mutta nyt haluaisin puhua hieman ikkunoista =,D Suomessa on normaalia, että on iso ikkuna, joka ei aukea ja pieni ikkuna, joka aukeaa sivulle. Kun olimme saksalaisessa koulussa ja opettaja avasi ensimmäisen kerran ikkunan, olin pudota tuolilta kun ikkuna lähtikin kaatumaan opettajaa kohti. Täällä "normaalit" ikkunat aukeavat sekä sivuttain että ylhäältä kaatuen ja se on hyvä esimerkki siitä kuinka eroavaisuuksia löytyy sellaisistakin paikoista joista niitä ei osaa etsiä O.O



1 kommentti:

  1. Leila Rasi14.11.15

    Bussilla suuntaan ja toiseen... (Näin on käynyt eräälle mun opiskelijalle aikaisemminkin.) Pienet kommellukset kuuluvat elämään - niistä oppii ja myöhemmin ne säilyvät hauskoina muistoina mielessämme.

    VastaaPoista