29. lokakuuta 2012

Halloween leivoskelua

Kavereiden kesken halloween juhlat, jeiii! Halloween... sadonkorjuujuhla... voisi leivoskella vähän =D

Hyväksihavaittuja reseptejä:

Kurpitsapiirakka
Laatinut: Sonja Blåberg
Valmistusaika: Aktiivinen 25 min Passiivinen 50 min
10 annosta
Pohja
3 dl vehnäjauhoja100 g voita2 tl sokeria1 tl kanelia1/2 tl suolaa3 rkl vettä
Täyte
500 g kurpitsaa (soseutettuna)3 kpl munaa2 dl kermaviiliä2 dl fariinisokeria2 tl inkivääriä2 tl kanelia1 tl muskottipähkinää1/2 tl suolaa1/4 tl neilikkaa
Nypi jauhot, rasva ja mausteet murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Taputtele taikina piirasvuoan pohjalle ja nosta vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Pistele jäähtynyt pohja haarukalla ja paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi seokseksi ja kaada täyte piirakkapohjan päälle. Paista kurpitsapiirakkaa 175 asteessa noin 50 minuuttia.
•Tarjoile kurpitsapiirakka lämpimänä tai kylmänä jäätelön, konjakilla maustetun kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa.


Linkki:
 http://www.maku.fi/resepti/kurpitsapiirakka#ixzz2AhnJq0Wg 
Kaikki Maku.fi:n reseptit ovat ammattilaisten ruokatoimittajien testaamia.


Haarukkaleivät
n. 60 KPL

200g margariinia tai voita
1dl sokeria
1 muna 
2rkl siirappia
4dl vehnäjauhoja 
2tl leivinjauhetta
1tl kardemummaa
1tl kanelia

1. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää joukkoon muna vatkaten. Sekoita taikinaan siirappi sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet.
3. Pyörittele taikinasta tanko ja leikkaa se paloiksi. Pyörittele palat palloiksi ja pane leivinpaperin päälle pellille. (Oma kommentti:jos haluaa, voi myös painella litteiksi kekseiksi, tosin silloin paistoaika on hieman lyhyempi)
4. Paina haarukalla pallojen (tai keksien) pinnaan kuvio ristikkäin , kastele haarukka jauhoissa jos taikina tarttuu siihen kiinni.
5. Paista pikkuleipiä 200 asteessa uunin keskitasossa 8-14 minuuttia.

Lähde: "Parhaat kotileivonnaiset" kirja, kirjoittanut Kaarina Roininen        WSOY     Oma kommentti: Kirjassa on todella paljon hyviä ohjeita ja perus reseptejä, jotka käyvät kokeneille sekä aloittelijoille =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti