Hyväksihavaittuja reseptejä:
Kurpitsapiirakka
Valmistusaika:
Aktiivinen 25 min Passiivinen 50 min
10 annosta
Pohja
Täyte
500 g kurpitsaa (soseutettuna)3 kpl munaa2 dl kermaviiliä2 dl fariinisokeria2 tl inkivääriä2 tl kanelia1 tl muskottipähkinää1/2 tl suolaa1/4 tl neilikkaa
|
Nypi jauhot, rasva ja
mausteet murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti
tasaiseksi taikinaksi.
Taputtele taikina
piirasvuoan pohjalle ja nosta vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Pistele jäähtynyt
pohja haarukalla ja paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Sekoita täytteen
ainekset tasaiseksi seokseksi ja kaada täyte piirakkapohjan päälle. Paista
kurpitsapiirakkaa 175 asteessa noin 50 minuuttia.
•Tarjoile
kurpitsapiirakka lämpimänä tai kylmänä jäätelön, konjakilla maustetun
kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa.
Linkki: http://www.maku.fi/resepti/kurpitsapiirakka#ixzz2AhnJq0Wg
Kaikki Maku.fi:n reseptit ovat ammattilaisten ruokatoimittajien testaamia.
Haarukkaleivät
200g margariinia tai voita
1dl sokeria
1 muna
2rkl siirappia
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl kardemummaa
1tl kanelia
1. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää joukkoon muna vatkaten. Sekoita taikinaan siirappi sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet.
3. Pyörittele taikinasta tanko ja leikkaa se paloiksi. Pyörittele palat palloiksi ja pane leivinpaperin päälle pellille. (Oma kommentti:jos haluaa, voi myös painella litteiksi kekseiksi, tosin silloin paistoaika on hieman lyhyempi)
4. Paina haarukalla pallojen (tai keksien) pinnaan kuvio ristikkäin , kastele haarukka jauhoissa jos taikina tarttuu siihen kiinni.
5. Paista pikkuleipiä 200 asteessa uunin keskitasossa 8-14 minuuttia.
Lähde: "Parhaat kotileivonnaiset" kirja, kirjoittanut Kaarina Roininen WSOY Oma kommentti: Kirjassa on todella paljon hyviä ohjeita ja perus reseptejä, jotka käyvät kokeneille sekä aloittelijoille =)
5. Paista pikkuleipiä 200 asteessa uunin keskitasossa 8-14 minuuttia.
Lähde: "Parhaat kotileivonnaiset" kirja, kirjoittanut Kaarina Roininen WSOY Oma kommentti: Kirjassa on todella paljon hyviä ohjeita ja perus reseptejä, jotka käyvät kokeneille sekä aloittelijoille =)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti