28. marraskuuta 2012

Paitaa pukkaa


Laatua kehiin!
Mistä saada nykyaikana laadukkaita vaatteita joihin ei tulisi ensimmäisessä käytössä kolmea reikää? Kauan saa etsiä jos silloinkaan löytää! Nykyään vaatteiden laatu on sitä luokkaa, ettei se vastaa hintatasoa. Kangas on joko ohutta tai nukkaantuvaa ja sähköistä. Villapaidat ovat muovisia ja siksi hiukset nousevat sähköisinä pystyyn. Laadukasta vaatekaapintäytettä saa tosiaan hakea. En silti väitä, ettei laatua ole. Kyllä sitä on ja löytyy, tosin usein monen mutkan ja hintalapun takaa. Joskus löytää hyvän ja laadukkaan merkin, jonka vaatteista pitää ja hintakin on kohdallaan. Keskimäärin on kuitenkin huomattavissa, että hinnan, laadun ja hyvännäköisyyden suhde ei oikein aina osu kohdalleen ja tosiaan pahimmillaan vaate on kallis, laaduton eikä siitä välttämättä tykkääkään. Vaihtelu virkistää! Hyviä merkkejä kannattaa etsiä! Uskon, että maailmassa on sen verran suunnittelijoita, että jokaiselle pitäisi löytyä vaatealan hengenheimolainen.

Oikotie oikeaan vaatteeseen on tehdä itse =). Silloin saat itse päättää ulkomuodon ja mallin. Kankaita löytyy monen lompakon sisältöön sopivina. Saat myös tilaa kierrätykselle oman halusi mukaan. Usein saat hyvälaatuiset kankaat samaan tai edullisempaan hintaan kuin kaupan vaatteen. Eli saat ainakin samalla rahalla parempaa. Ompeluun löytyy kaavoja vähän kaikkialta ja ompelulangoista riittää useaan kertaan.
Paita
Ja sitten tähän tekemääni paitaan. Tarkoituksenani oli tehdä vain toimiva peruspaita, mutta enpä taida osata tehdä mitään niin normaalia XD Joten lisäsin paidan alareunaan ja hihansuihin hörsylät samaisesta langasta, josta olen tehnyt aiemmin hörsyläkassin. Paidan selkämyksessä on samasta langasta tiukkaava rusetti, jonka ansiosta paita ei näytä löysältä yöpaidalta.

Kangas ei kutita tai hierrä ja reikiä ei tunnu tulevan, eikä kangas ole niin ohutta, että reikiä heti tulisikaan. Kankaan laatu on siis todella hyvä! Ulkonäkö on minulle mieluisa ja nyt se kaikkein suurin paljastus, nimittäin paidalle tuli kokonaishintaa 19.65 e
Eli kaupan hinta, tosin ulkomuoto ja laatu kohdallaan ilman suurempaa vaivaa =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti