14. marraskuuta 2012

Pitsisti



Pitsi on ihanaa ja kahta ihanampaa materiaalia ovat mummin vanhat pitsiverhot. Aivan ihanaa valkoista ruusupitsiä ikkunan täydeltä. Niistä jos mistä saa aikaiseksi vaikka ja mitä! Kauniit muodot sopisivat vaikka juhlapukuun! Kauniita ja herkkiä ovat =,) ja ennen kaikkea helposti muokattavia. Verhot vain ovat jotenkin mukava materiaali. Pitsiverhot erityisesti notkeutensa ja keveytensä tähden =)

Pitsilaukku
Malli on itse asiassa todella yksinkertainen. ompelin kaarimaisen pussukan ja leikkasin pitsistä sopivat kohdat laukun etu- ja takapuolille ja ompelin molemmat rengasmaiseen kukkarokahvaan. Joka on muuten saatu Ompelukoneliike Nousiaiselta vink vink ;) Sitten kiinnitin vielä toiselle puolelle samasta pitsistä kivan hörsylän ja ompelin napit koristeeksi. Kaikkein isoimpaan nappiin jouduin käyttämään hieman liimaa, ettei se lörpöttäisi rumasti. Laukusta tuli aikas söpö ja se sopii vallan hyvin arkiseen hempeilyyn tai vaikka ristiäisiin. =)





Bolero
Ja pitsinen hempeily jatkuu. Tähän boleroon oli helppo muokata kaavat tavallisesta paidankaavasta. Ei tarvinnut kun lyhentää hihoja ja helmaa. Yksinkertaista ja helppoa. Hihat on otettu eri osasta verhoa kuin muu kangas, joten pitsi on niissä tiheämpää. (Valitettavasti kuvien laatu ei ole ihan paras mahdollinen sillä huoneessani ei ole kovia otollinen valaistus.) Boleron rinnukseen on kiinnitetty pieni rusetti ja olkapäällä on niittejä. Puolipallon muotoiset niitit olivat helppoja kiinnittää ja toivat asusteeseen heti uutta syvyyttä. Niitit olivat alun perin hopeisia, mutta halusin asusteeseen hieman pehmeyttä ja turkoosi onkin oiva väri jatkaa pitsistä pehmeyttä. Asuste sopii niin kaupungille kuin juhlaan. =)




2 kommenttia:

  1. Toi laukku on supersöpö♥ :33

    Et tehny mun haastetta :((

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tehny ku en tajun että häh? =( Tämmöttiselle talttapäälle pitää aina vähä selittää...

      Poista