19. marraskuuta 2012

Kierrätysliivi

Kierrätys kannattaa!C Tämä liivi on valmistettu kierrätyslangasta. Eli lanka on valmistettu uusiokäytetystä materiaalista.

 Olen valmistanut liivin neuloen ja malli on jälleen yksinkertainen. Neuloessa työ näyttää pikemminkin kaulahuivilta. Mutta lopputulos on mukava ja malli istuva, sekä äärettömän helppo valmistaa, sillä jos osaat neuloa kaulahuivin, osaat tehdä myös tämän. Hauskalla asusteella saa näyttävän kokonaisuuden.

BSaakohan kukaan koskaan mitään selvää näistä mun söhryistä XD


Kierrätys ja uusiokäyttö
Kierrätyksen sanalla Suomi kulkee maailman kärjessä. Esimerkiksi metsätaloudessa kaikki puuaines käytetään hyvin tarkasti aina puunkuoresta kantoihin ja sahanpuruun. Vaikka Suomi onkin Saksan kanssa yksiä mahtavimmista puun hyötykäyttömaista, kulkee edistys täälläkin vielä lastenkengissä. Uusiokäyttö ja ekologinen ajattelu valtaavat tilaa hyvää vauhtia, mutta asioiden tapahtuminen vie silti liikaa aikaa. Kestävän kehityksen ajatteleminen on tärkeää ja onkin hyvä, että Suomen metsistä 95% ovat saaneet takeen kestävän kehityksen jatkamisesta lain kautta. Se tarkoittaa sitä, että jos metsää hakataan, sitä myös istutetaan. Silti on valitettavaa, että maailmanlaajuisesti näitä metsiä on vain 10%. Ja muissa voidaan "vapaasti" harjoittaa riistohakkuuta, joka on väärin. Kaikilla osa-alueilla ja toimialoilla on panostettava kestävään kehitykseen, vain sillä tavalla autamme sitä, että maailmassa olisi tulevaisuudessakin ilmaa jota hengittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti