24. marraskuuta 2012

Sateenvarjo


Syksyn sade. Syksy on aika pitkä joulua odottavalle. Ja minä ainakin lasken tämän vielä syksyksi, vaikka ensilumesta on jo aikaa. Ja sateenvarjot ovat taiteessa ikuinen teema.

Elikkä tämä paita on kunnianosoitus sateelle. 
Moni ei pidä sateesta, koska silloin kastuu. Meikit, hiukset tai vaatteet menevät piloille. Mutta minä kuulun siihen ihmisryhmään, joka pitää sateesta. Se puhdistaa ilmaa, raikastaa ja pyyhkii turhat asiat mielestä ja saa tarttumaan hetkeen. Paidan yleinen väritys on sininen ja kankaassa on raitoja joissa kangas on vuoroin paksumpaa ja vuoroin ohuempaa. Raidat kulkevat pystysuunnassa kuvaten veden valumista.

Kuvat
Paidan rinnuksessa on sateenvarjo ja selkämyksessä on kuva tytöstä sateenvarjon kanssa. Tytön sateenvarjolle tippuva vesi valuu paidan kauluksen alta. Piirsin tytön luonnoksen jo pitkän aikaa sitten ja ajattelin, että olisi todella kiva saada kuva johonkin vaatteeseen ja siinähän se =) Siitä, että sain piirroksen siirretyksi kankaalle turmelematta luonnosta, saan kiittää mummilta saamaani lamppua. Lamppu on sienen muotoinen ja sen ”lakki” on niin iso, että käytän sitä läpipiirtopöytänä. Aiemmin käytin ikkunaa ja kyllä sekin toimi tosin käsi väsyi kun piirsi pystyasennossa ja myöhään työskentelyä oli turha ajatellakaan, valon jo karatessa toisaalle. Kiitokseni vanhalle designille!!










Paita on mielestäni onnistunut ja yksityiskohtaisesta kauluksesta tuli kaunis. Olisin voinut tehdä mallista hippusen verran väljemmän koska kangas ei jousta, mutta virheistä oppii ja tiedänpä ensikerralla. Käyttöön menee kuitenkin =D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti